topbillede til nyheder

 • Økonomisystemer

  oekonomisystemer

  Skolenetværk

  Netværksløsninger

  Brancheløsninger

  Brancheloesninger

Sørg for at sikre hjemmeopkoblingen

Sørg for at sikre hjemmeopkoblingen (RDP-fjernadgangen)

Da virksomheder og ansatte i stor stil arbejder hjemmefra i denne periode er et væsentligt sikkerheds udfordring blevet højaktuel igen.

At udfordre hjemmearbejdspladser som laves via RDP-adgange (terminal server) er i fokus ved hackerne. Dette er et problem som er blevet aktuelt i Corona-krisen, hvor mange myndigheder og virksomheder øger brugen af fjernadgange til hjemmearbejde, herunder brugen af Remote Desktop Protocol (RPD).

RDP gør det muligt at få fjernadgang til et ’skrivebord’ således brugen kan arbejde uden for kontoret. Hvis dnne adgangen ikke er tilstrækkeligt sikret med VPN eller to-faktorautentifikation, kan hackere få adgang ved hjælp af brute force-angreb. Hvis eksempelvis brugernavn og password ikke er tilstrækkeligt stærkt, skal der ikke meget maskinkraft til at gætte sig frem til koden.

Cyberkriminelle har udviklet flere værktøjer, som er designet til at foretage et brute force-angreb mod RDP-adgange. Disse kompromitterede RDP adgange bliver i dag sat til salg i kriminelle kredse.

Scanditek IT Solutions anbefaler, at man sikrer RDP ved brug af VPN eller RDP-Gateway, samtidigt bør brugerne opsættes til to-faktor godkendelse. Endvidere skal man sørge for at man i øvrigt har opdateret til den nyeste versioner på server, arbejdsstationer og firewalls m.v.

 

Scanditek Vest

Eriksvej 24,
8960 Randers SØ

Tlf.: 87 42 52 00
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 Samarbejdspartnere

 samarbejdespartnere

Nyhedsbrev om hvad
der rører sig inden for IT